V roce 2014 jsme otevřeli vlastní provozovnu na zpracování a distribuci masa z našeho bio chovu - skot a ovce. Zvířata jsou od dubna do prosince na pastvinách v přírodním parku Leopoldovy Hamry, přes zimní sezonu v nově zrekonstruované farmě v Milhostově. Krmeny jsou vlastními ekologickými produkty, výhradně bez antibiotik, hormonu, krmné moučky apod.

Jsme držiteli certifikátu 013583 pro ekologické zemědělce od společnosti KEZ o.p.s. a naše firma garantuje dodržování nejvyšší kvality v celém procesu - od narození až po kvalitně zpracované maso.

Nabízíme pouze vyzrálé maso. Hovězí a skopové maso potřebuje vyzrát, aby zřehlo a plně rozvinulo svou chuť. Zrání (staření) masa probíhá nejprve ve čtvrtích a dále v jednotlivých kusech zpracovaného masa. Maso zraje ve specifických podmínkách - od 0,5°C do 1°C. Po zpracování je vakuově baleno, čímž se zabrání styku s kyslíkem. Tímto je úprava bio masa rychlejší, než u klasických produktů masa. Zároveň budete mít na talíři maso křehčí, chutnější a voňavější.

Od roku 2023 nabízíme také vepřové maso. Prasata vykupujeme z Farmy Vysoká, kde jsou chovaná konvečním způsobem. I tato farma krmí svá zvířata pouze produkty z vlastní produkce.

Stejně jako hovězí a skopové, tak i vepřové maso prochází fází zrání ve visu a následně se vakuuje do balíčků, v kterých dále zraje.